Energetische massage

Abonneren op RSS-feed

Energetische massage

De werking van energetische massage

Bij een energetische massage wordt je lichaam op een natuurlijke manier van stress bevrijd. Energetische massage richt zich op het losmaken van blokkades, spieren en stromingen als de lymfestroom, de bloedsomloop en de ademhaling. Maar ook op de energetische doorstroming in onder andere de meridianen en chakra’s.

Het is belangrijk dat je je tijdens een energetische massage op jezelf richt.
Word je bewust van je ademhaling.
Kom tot jezelf, word je bewust van jezelf en de energie waarmee je al dan niet bent omringd.
Richt je op deze energie – zoek concentratie.
Het lichaam geeft zijn informatie slechts langzaam prijs op een manier die we vaak niet gewend zijn. Het is niet als een tekstverwerker die concreet de uitslag van het onderzoek uitprint, maar veel meer het leren toelaten van het gevoel, leren luisteren naar de signalen van het lichaam.
Wanneer je je intentie op de energie en op jezelf richt zul je deze energie sneller ervaren en zal deze sneller in beweging worden gebracht.

De massage

Kenmerkend voor een energetische massage is dat het een zachte en contactvolle manier van aanraken is. Zo krijgt het lichaam de tijd zich open te stellen en kan de energie worden gevoeld, ook in diepere lagen. Als ontvanger van een energetische massage maak je zo contact met gevoelens en herinneringen die in het lichaam aanwezig zijn.
De energetische massage is er op vooral op gericht de energie weer te voelen, te laten stromen en in balans te brengen over het lichaam.

Het effect van energetische massage

Welk effect mag je verwachten van een energetische massage?

Energetische massage is afkomstig uit oosterse landen als China, Japan en India en ontwikkeld in een tijd waarin er een heel andere kijk op gezondheid was dan de huidige visie in het Westen. Men gaat uit van een eenheid van lichaam en geest, ook van energiebanen in het lichaam – de meridianen.
Een verstoring in het lichaam of in de geest is een weerspiegeling van een verstoring in het energetisch lichaam.
De meridianen vervoeren de energie door het hele lichaam. Blokkades in meridianen zorgen dat de energie niet meer stroom zoals het hoort, waardoor ophopingen ontstaan en onvermijdelijk tekorten op andere plaatsen. Door de blokkades op het heffen komt de energie weer in balans, gelijkmatig verdeeld over het hele lichaam en kan het lichaam zichzelf herstellen.

Energetische massage geeft bewustwording van jezelf – een acceptatie – een ontspanning en rust. Dit geeft het lichaam de gelegenheid zichzelf te herstellen.

Wanneer energetische massage?

Spanningshoofdpijn

Bij spanningshoofdpijn kan een energetische hoofdmassage ontspannend en verlichtend werken.

Stress en spanningen

Stress en spanningen komen maar al te vaak voor in de huidige tijd. Voel de ontspanning die ontstaat bij een energetische massage of hoofdmassage.

Omdat de energetische massage meer een bewustwording is dan een directe fysieke behandeling van klachten is deze massage vooral geschikt voor mensen die hun klachten willen begrijpen en herkennen als een deel van zichzelf. Mensen die hun klachten zien als een signaal van het lichaam op emotionele blokkades, en het opheffen van de blokkades als een proces naar genezing. Mensen die zich hiervoor openstellen en willen (leren) luisteren naar hun gevoelens.

Soorten energetische massage

Hoofdmassage

Een energetische hoofdmassage kan heilzaam zijn bij spanningshoofdpijn.

 

Massages die met name zijn gericht op het geven en verdelen van energie in het lichaam behoren tot de energetische massages. Deze massages zijn vooral zacht van aard. Ook chakra massage kan tot de energetische massage worden gerekend.
Daarnaast kan in overleg een specifieke doelstelling worden aangehouden of massage op gevoel worden gedaan zonder vooraf vastgesteld protocol.

SaptaChakra, 1899. Bron: The British LibrarySaptaChakra, 1899. Bron: The British Library
SaptaChakra, 1899. Bron: The British Library

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Energetische hoofdmassage - hoofd
  Energetische hoofdmassage (duur 45 minuten)
  € 40,00

  Energetische hoofdmassage

  Duur: ca 45 minuten

  Te veel spanningen in het hoofd kunnen natuurlijk in de eerste plaats leiden tot hoofdpijnklachten zoals migraine, spanningshoofdpijn of clusterhoofpijnen. Ook nek-en schouderklachten, RSI en andere aan hoge werkdruk en stress gerelateerde klachten kunnen hun oorsprong in het hoofd vinden.
  De weg naar heling hiervan begint bij bewustwording, acceptatie en rust.  Energetische hoofdmassage kan hier aan bijdragen. Ook worden de nek en een deel van de schouders meegenomen bij de massage.

  Het hoofd is de plaats waar de meeste van onze zintuigen zich bevinden: het gezichtsvermogen, het gehoor, de reuk, de smaak en het evenwicht. Deze staan vervolgens aan het begin van een serie processen in ons zenuwstelsel die ons denken en ons lichaam aansturen.

  Lees verder
per pagina

Mededeling betreffende gezondheids maatregelen

Bij Balinesemassage wordt veel waarde gehecht aan ieders gezondheid. 
Indien u verkoudheid, griep (corona) of andere gezondheidsklachten heeft die zich makkelijk kunnen verspreiden verzoek ik u te wachten met het maken van een afspraak totdat de klachten zijn verdwenen om zo verspreiding te voorkomen.