Lomi Lomi massage

Abonneren op RSS-feed

 Lomi lomi massage

Lomi Lomi massage is onder geen enkele andere massagevorm in te delen. Het is eigenlijk veel meer dan een massage alleen.

De Lomi Lomi massage vindt haar oorsprong in Hawaii, waar deze massage al eeuwen wordt uitgevoerd door verschillende Hawaiiaanse generaties.

Vrij vertaald betekent Lomi gewoon 'massage'. Maar, wanneer in Hawaii een woord twee keer achter elkaar genoemd wordt, geeft dat een extra betekenis. Dit is dus ook bij Lomi Lomi het geval. Bij Huna  - een oude Hawaiiaanse filosofie waar lomi lomi een deel van is, met enorm veel therapeutische waarde - draait alles om liefde en harmonie. Dat geldt ook bij Lomi Lomi: alles draait om liefde en harmonie.

Lomi lomi is een spirituele belevenis, een weldaad voor het lichaam en voor de geest. Massage is hier een onderdeel van. Niet alleen de massage maar ook ademhaling, voeding en hoe je in de wereld staat, vormen een onderdeel van de behandeling.

De lange, trage bewegingen zorgen ervoor dat de ontvanger wegzakt in een toestand van diepe ontspanning. Dit maakt de behandeling zo’n bijzondere ervaring.

Hawaiiaanse traditie

Lomi lomi massage lomi pule

Geheel volgens de Hawaiiaanse traditie begint de massage met een lokaal gebed, voorafgaand aan de massage kunt je een intentie meenemen, maar je kunt er ook voor kiezen om deze over te slaan en direct met de massage te starten.

Lomi Lomi is niet een onderarm massage, je gebruikt je onderarmen. Bij de Lomi hebben bewegingen een betekenis, je gaat voelen waar het lichaam aangedaan is, je verbindt het hele lichaam, je gebruikt de elementen en de kennis van Aumakua. In de Hawaiiaanse mythologie is een ʻAumakua een persoonlijke of familiegod die is ontstaan als een vergoddelijkte voorouder en die fysieke vormen aanneemt Een 'Aumakua kan zich manifesteren als een haai, uil, vogel, octopus of levenloze objecten zoals planten of rotsen.

Dit maakt dat deze massage veel verder gaat dan een onderarm massage.

Lange strijkingen

Op een langzame en kalme manier gaan de lange strijkingen over je hele lichaam, zonder vast patroon, met afwisselende intensiteit, knedingen en massages.

Diverse delen van het lichaam zullen gemasseerd worden, zoals je vingers, duimen, handpalmen, armen en ellebogen. Met het idee dat herinneringen en emoties zijn opgeslagen in iedere lichaamscel, worden de strijkingen op een traditionele methode uitgevoerd. Zo kan het lichaam tijdens de massage alle zorgen en gedachten laten varen die eventuele stress en spanningen opleveren.

Wanneer een Lomi Lomi massage

Tijdens de Lomi Lomi massage worden lange strijkingen en traditionele methodes afgewisseld om de interne balans en harmonie in het lichaam te herstellen. Wanneer je enorme behoefte hebt aan ontspanning, zal een Lomi Lomi massage zeker bijdragen aan een moment van rust.

Op mentaal gebied kan een Lomi Lomi massage helpen wanneer je last hebt van een laag zelfbeeld, stress of een trauma. Op fysiek niveau kan de Lomi Lomi massage helpen bij het verlichten van spierpijn, het stimuleren van de bloedsomloop en het verbeteren van de afvoer van gifstoffen. Zowel je lichaam als je geest zullen dus opknappen van een heerlijke Lomi Lomi massage.

Praktische informatie

Lees a.u.b. de tips met praktische informatie voordat je de Lomi Lomi massage boekt. Veel vragen worden hier beantwoord zodat je prettig bent voorbereid voor jezelf en niet voor verassingen komt te staan. De voorbereidingen voor lomi lomi vind je hier:

Meer informatie over voorbereidingen Lomi Lomi massage

Lees hier meer over voorbereidingen Lomi Lomi massage.2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Mededeling betreffende gezondheids maatregelen

Bij Balinesemassage wordt veel waarde gehecht aan ieders gezondheid. 
Indien u verkoudheid, griep (corona) of andere gezondheidsklachten heeft die zich makkelijk kunnen verspreiden verzoek ik u te wachten met het maken van een afspraak totdat de klachten zijn verdwenen om zo verspreiding te voorkomen.