Balinese massage- uw masseur

Piet Vromans
Wanneer u een Balinese massage boekt is Piet Vromans uw masseur.²

Balans in het leven – wat ik zag op Bali

Tijdens diverse reizen door Indonesië wordt de cultuur je langzaam wat meer eigen. Het viel me meteen al op dat mensen vaak vriendelijk en relaxed zijn: er is altijd een glimlach en een vriendelijk woord, mensen hebben veel meer de tijd voor elkaar over het algemeen.
Mensen zijn zich bewust dat ontspanning nodig is om  balans in het leven te houden en een massage kan daar een grote bijdrage aan leveren.
Massage is breed geaccepteerd: voor mannen, vrouwen, jong en oud; niemand kijkt er raar van op als je naar massage bent geweest.  Dat heeft geleid tot de diverse massagetechnieken die in de loop der eeuwen zijn ontwikkeld in Azië, en met succes.
Omdat ik was gefascineerd door de rust en ontspanning die van een massage uitgaat heb ik besloten een opleiding op Bali te volgen: kennis bij de bron.

Opleidingen en expertise

Opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd, op Bali en in Nederland:

 • Balinese massage. ⁵
 • Holistisch Energetisch Masseur. ¹
 • Massage van de 7 chakra’s. ¹
 • Klassieke massage 1. ¹
 • Klassieke massage 2. ¹
 • Haptische lichaamsmassage. ¹
 • HSP massage en de Chakra's.¹
 • Holistic pulsing 1. ¹
 • Metamorfose massage. ¹
 • Energetische symboolmassage. ¹
 • Energetische hoofdmassage. ¹
 • Klassieke hoofd(pijn) massage. ¹
 • Energetische voetmassage en de chakra’s. ¹
 • Energetische handmassage en reflexzones. ¹
 • Lomi Lomi massage. ⁴
 • Lomi Lomi massage advanced. ⁴
 • Aromatherapie. ³
 • Triggerpoint massage. ²
 • Thaise stoelmassage. ⁴

 ¹ = opleiding is erkend door KTNO voor beroepsverenigingen VBAG, NVST, BATC en CRKBO
 ² = opleiding is erkend door KTNO voor beroepsverenigingen VBAG, NVST, VIV, WET, FAGT, CRKBO
 ³ = opleiding is erkend door BATC, CAT en CRKBO
 ⁴ = opleidingsinstituut is erkend door CRKBO
 ⁵ = Institute licenced from Department of Education, Youth & Sports - Kota Denpasar - Bali - Indonesia

NB: Nederland kent vele beroepsorganisaties met elk hun eigen doelstellingen, eisen en eigen aandachtsveld. Sommige organisaties zijn klein en specialistisch, anderen zijn breed gedragen en vertegenwoordigen de hele branche. Ook heeft elk land weer zijn eigen organisaties die elkaars opleidingen vaak niet officieel erkennen omdat men geen zicht heeft op de eisen en voorwaarden die elders in de wereld gelden. Dit wil niet zeggen dat opleidingen minder of juist beter zijn, meer dat er andere criteria gelden waar niet op getoetst is of kan worden. Ook kan het zijn dat opleidingen voldoen aan eisen van een organisatie maar dat de opleider andere keuzes heeft gemaakt hierin, alle verenigingen vereisen immers een lidmaatschap, toetsing, onderhoud en aandacht.

Piet Vromans

Holistisch masseur

Tijdens het geven van massage merk ik meer en meer dat alles in de mens met elkaar verbonden is, met andere woorden: we bestaan niet uit allemaal losse op zichzelf staande onderdelen. Toen ik dit steeds meer om me heen zag gebeuren heb ik besloten de opleiding tot holistisch masseur te volgen.

Zo kan stress of spanning zich uiten in allerlei lichamelijke problemen zoals gespannen nek en schouders, met lichamelijke beperkingen tot gevolg. Ook een verkeerde of éénzijdige werkhouding kan lichamelijke klachten veroorzaken. Naast een massage van de pijnlijke plek is een stuk bewustwording eigenlijk nog belangrijker om herhaalde problemen te voorkomen. Lees hierover meer in het gedeelte ‘holistische massages’.

Mijn missie

Het is mooi om te zien hoe iemand zich kan ontspannen tijdens een Balinese massage. Omdat ik mooie resultaten zie van massage wil ik hier graag meer mensen mee laten kennismaken en de weldaad van de massage overdragen. Een klein stukje van de cultuur van Azië meenemen naar Nederland en mensen de gelegenheid geven dit te ervaren. Bali is tenslotte niet naast de deur, dan is het prettig dat er in de buurt ook Balinese massage gegeven kan worden, al dan niet gecombineerd met andere massage technieken

Mijn werkwijze, professionele massage

Ik heb zelf tijdens massages ondervonden dat er best een groot verschil kan zijn tussen de éne masseur (of  masseuse) en de andere, terwijl ze beiden dezelfde massagetechniek toepassen. Al met al wil ik gewoon een professionele massage geven en dit wordt ondersteund door de diverse opleidingen en modules die ik heb gevolgd, een verrijking van de kennis en de kunst om het gevoel te volgen.

Een goed gevoel hebben met je masseur is belangrijk en is eigenlijk een onderdeel van het totaal: je weet wat je kunt verwachten.
Daarnaast een prettig warme omgeving, zachte olie en niet onbelangrijk: ontspannende muziek.
Het is goed vooraf door te nemen wat je wensen zijn, tijdens de massage voel ik intuïtief aan wat goed is voor je.

De Balinese massage verloopt via een min of meer vast schema, maar toch is elke massage anders. De massage stem ik zoveel mogelijk af op je wensen en aanpassingen zijn altijd mogelijk.
Wanneer u vooral ontspanning zoekt beveel ik graag een volledige lichaamsmassage aan. Gedurende de tijdsduur van de massage komt u dan het beste tot rust en gaat u als herboren weer naar huis.

 

Mededeling betreffende gezondheids maatregelen

Bij Balinesemassage wordt veel waarde gehecht aan ieders gezondheid. 
Indien u verkoudheid, griep (corona) of andere gezondheidsklachten heeft die zich makkelijk kunnen verspreiden verzoek ik u te wachten met het maken van een afspraak totdat de klachten zijn verdwenen om zo verspreiding te voorkomen.