Energetische massage

Sapta Chakra 1899 British Library
SaptaChakra, 1899. Bron: The British Library.

Energetische massage

datum: 20 augustus 2021

Oorsprong van energetische massage

Met name in het verre oosten zijn lang geleden diverse theorieën op gebied van gezondheid ontwikkeld in een tijd dat de medische wetenschap in een heel andere fase was dan nu. Er was, en is, in Aziatische landen veel meer de overtuiging dat lichaam en geest elkaar nodig hebben, bij elkaar horen en met elkaar in balans moeten zijn om het geheel goed te laten functioneren.

Gevoel en ratio

Een logische gedachte, die tegenwoordig weer meer terrein wint.
In onze rationele wereld is het lastig omdat het met gevoel te maken heeft en dat is niet dubbel en dwars wetenschappelijk te bewijzen, net zoals het niet te bewijzen is dat we gevoel hebben en hoe het werkt. Maar iedereen weet dat gevoel wel degelijk bestaat.

In de hectische Westerse wereld is het gevoel steeds meer op de achtergrond geraakt. Echter als we ons gevoel verwaarlozen gaat dat zich vroeg of laat toch wreken. We weten allemaal dat stress, wat een gevoel is, kan leiden tot allerlei lichamelijk klachten.  

Energetische massage

Energetische massage is afgestemd op de energie in het lichaam. Energetische therapie leert je weer opnieuw je lichaam te ontspannen op plekken die gespannen of pijnlijk zijn en te leren luisteren naar jezelf.

Kenmerk van een energetische massage is dat het een zachte en contactvolle manier van aanraken is. Het lichaam wordt als het ware uitgenodigd om te doen waar het klaar voor is en er wordt niets afgedwongen. Zo krijgt het lichaam de tijd om zich te openen en te ontspannen op zijn eigen tijd en manier.
Als ontvanger kun je zo contact maken met gevoelens en herinneringen die in je lichaam aanwezig zijn.

Energetische massage brengt je weer in contact met je eigen kern, je innerlijke stem, die we zo gemakkelijk voorbij rennen of die we liever niet willen horen… want het zegt ons wat we zijn, wat we willen, welke verlangens er in ons zijn en hoe we in het leven staan.


Mededeling betreffende gezondheids maatregelen

Bij Balinesemassage wordt veel waarde gehecht aan ieders gezondheid. 
Indien u verkoudheid, griep (corona) of andere gezondheidsklachten heeft die zich makkelijk kunnen verspreiden verzoek ik u te wachten met het maken van een afspraak totdat de klachten zijn verdwenen om zo verspreiding te voorkomen.