Gember olie

Gember olieGember olie

Massage met speciale olie

datum: 3 september 2020

Voor massage wordt gebruik gemaakt van olie. Hierin zijn diverse soorten olie die als basis worden gebruikt. Deze olie is op zich uitstekend om massage mee te doen.

Om de massage een extra dimensie te geven kunnen er etherische oliën worden toegevoegd aan de basis olie. Dit wordt zeker niet door elke masseur of masseuse gedaan, maar is een extra specialiteit. Goede etherische olie wordt bereid uit plantendelen en zo ontstaat een extract, geconcentreerd als olie.

Er zijn vele vele soorten etherische olie, met elk een eigen werking. Sommige zijn heel bekend, zoals lavendel, of lemongrass. Andere zijn minder gangbaar, maar kunnen een heerlijke uitwerking hebben.

Gember olie

Gember heeft een heel sterk verwarmend effect, en dat is niet alleen lichamelijk te merken. Ook psychisch is gember een sterke stimulans. Lichamelijk is gember heilzaam bij kramp, reumatiek, verstuikingen, spierpijn en vermoeide spieren. Psychisch is gember is een goede keuze bij hoofdpijn, spanningen en nerveuze uitputting. Ze helpt om direct blokkades te doen smelten, waardoor er een vurige wilskracht kan ontstaan.

Gember is in China al duizenden jaren gebruikt als ingrediënt en de keuken, Griekse bakkers gebruikten het al 2800 jaar geleden in hun broden. Voor massage kan een geringe hoeveelheid van het extract aan de massage worden toegevoegd waardoor het tijdens de massage door de huid wordt opgenomen.

Gemberolie wordt gemaakt uit de wortel van de plant. Om 1 kilogram etherische olie  te maken is 50 kilogram wortel nodig.


Mededeling betreffende gezondheids maatregelen

Bij Balinesemassage wordt veel waarde gehecht aan ieders gezondheid. 
Indien u verkoudheid, griep (corona) of andere gezondheidsklachten heeft die zich makkelijk kunnen verspreiden verzoek ik u te wachten met het maken van een afspraak totdat de klachten zijn verdwenen om zo verspreiding te voorkomen.