Triggerpoints

datum: 20 augustus 2020

Triggerpoints

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen of verhardingen in een spier. Doordat je lichaamsweefsel rondom zo’n triggerpoint zich aan zo’n verkramping gaat aanpassen, ontstaan in het omringend gebied gemakkelijk andere ongemakken die zelfs kunnen uitstralen naar gebieden verder weg.

Zo kan spanningshoofdpijn mede worden veroorzaakt door triggerpoints in de rug, nek en schouders, waarbij het vaak een combinatie is van deze triggerpoints en ongewenste spanning op omliggende spieren.

Bij triggerpointmassage zoekt de masseur de spierknopen op, om die vervolgens te masseren. Dat gebeurt met kleine, diepe bewegingen. Je kunt triggerpointmassage ook zelf uitvoeren. Spierknopen in je rug of billen kun je bijvoorbeeld ‘behandelen’ door een stuiterballetje op de grond te leggen en erop te gaan zitten of liggen. Daarbij moet je de druk op het te behandelen triggerpoint opvoeren, vasthouden en loslaten. Door dit regelmatig te doen, kun je soms van hardnekkige klachten afkomen.


Mededeling betreffende gezondheids maatregelen

Bij Balinesemassage wordt veel waarde gehecht aan ieders gezondheid. 
Indien u verkoudheid, griep (corona) of andere gezondheidsklachten heeft die zich makkelijk kunnen verspreiden verzoek ik u te wachten met het maken van een afspraak totdat de klachten zijn verdwenen om zo verspreiding te voorkomen.