Holistische benadering

Holistische benadering

datum: 23 februari 2022

In de holistische geneeswijze hangt alles met elkaar samen. Iets kan niet bekeken of geanalyseerd worden door naar een gedeelte van dat geheel te kijken... De mens is één geheel: het lichaam en de geest horen bij elkaar, het één bestaat niet zonder het ander. De connectie is soms onbewust.

Dat maakt dat stress en spanning in het hoofd zich gemakkelijk, onbewust, vertaalt in blokkades en klachten in de rest van het lichaam.
Het simpelweg technisch behandelen van een klacht neemt soms de werkelijke oorzaak niet weg, namelijk de spanningen in het hoofd.
De rationele en wetenschappelijke benadering van de maatschappij zorgt soms dat we ‘in het hoofd’ leven en het gevoel vergeten. De verbinding is verzwakt: we beredeneren vooral en verwaarlozen het gevoel.

Dat is waarom massage soms een onverwachte uitwerking kan hebben op de geest, inzichten kan verschaffen en klachten kan verminderen, onverklaarbaar, soms pas op een later moment. En de uitwerking is eigenlijk altijd positief – meer balans tussen verstand en gevoel, en daardoor het loslaten van spanningen.

Wanneer je dat gevoel krijgt, niet kunt beredeneren, maar wel voelt dat het goed is, dan heeft de massage een stukje van zijn werk gedaan. Het besef dat je gevoel ook mag meepraten.

Dat is waarom regelmatig massage eigenlijk hoort bij  goed voor jezelf zorgen. Dat is wat je achteraf beseft.

 

 


Mededeling betreffende gezondheids maatregelen

Bij Balinesemassage wordt veel waarde gehecht aan ieders gezondheid. 
Indien u verkoudheid, griep (corona) of andere gezondheidsklachten heeft die zich makkelijk kunnen verspreiden verzoek ik u te wachten met het maken van een afspraak totdat de klachten zijn verdwenen om zo verspreiding te voorkomen.