Holistische massage

Abonneren op RSS-feed

Holistische massage

De kracht van zachtheid.

Een holistische massage is een massage met zachte en trage bewegingen waardoor je bewust wordt van de plaatsen waar spanningen en blokkades aanwezig zijn. 
Hoewel de massage in principe zacht is kan de intensiteit groot zijn. 

Holistische visie

Holistische massageHolistische massage gaat vooral om bewustwording.

 

Volgens de holistische visie kijkt men naar de mens als geheel en naar alle relevante factoren die van invloed zijn op het menselijk gedrag. De mens heeft vele kanten – mentale, psychische, lichamelijke, sociale en emotionele kanten.

Volgens de holistische visie zijn alle delen met elkaar verbonden en beïnvloeden zij elkaar wederzijds. Een klacht van het lichaam wordt dan ook gezien als een signaal van het lichaam om ons iets te vertellen. Anders gezegd: er zit een oorzaak onder het signaal.

Zo kan mentale stress zich openbaren in allerlei lichamelijk klachten, zoals spanning op nek en schouders. De werkelijke oorzaak van de spierspanning in de nek is eigenlijk de mentale stress die ervoor zorgt dat de spieren constant onder spanning staan en lichamelijke klachten gaan veroorzaken.

De holistische massage

De holistische massage werkt door op het hele lichaam. De massage is gericht op lichamelijke en op geestelijke ontspanning en op het afvoeren van energie. Een belangrijk aspect van een holistische massage is bewustwording. Holistische massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het lichaam tot rust.

Een holistische massage is over het algemeen rustig en langzaam. Massagegrepen kunnen worden afgewisseld met schuddingen en pulsen van het lichaam.

Punten waar je veel spanningen vasthoudt,  krijgen extra aandacht. Hierdoor word je bewust gemaakt van de spanning en leer je zelf de spanning los te laten. Punten waar vaak spanning wordt vastgehouden zijn bijvoorbeeld nek, schouders en knieën, maar dit kan per persoon verschillen.

Keuze van holistische massage, wellnessmassage

De holistische massage kan op het hele lichaam worden gedaan, maar meestal zal een keuze gemaakt worden welk deel van het lichaam wordt gemasseerd. Hierdoor kan daar meer aandacht voor zijn. De trage aanrakingen maken de bewustwording intenser, waardoor het vaak verstandig is de concentreren op een bepaald deel van het lichaam in plaats van overal snel overheen te gaan.

Voorafgaand aan de holistische massage wordt doorgaans een kort intake gesprekje gehouden. Dit kan helpen bij de bewustwording en kan helpen het werkelijke probleem bloot te leggen. De massage die volgt krijgt dan vaak nog meer betekenis.

Door de zachtheid van de holistische massage voelt de massage aan als een weldaad voor het lichaam, een echte wellnessmassage.

Soorten holistische massage

Massagevormen die werken aan bewustwording kunnen onder holistische massage worden gerekend. Daaronder vallen de haptische massage – de kunst van het aanraken – en energetische massages, waaronder chakra massages.

Voorafgaand aan de massage bespreken we welk deel van het lichaam de aandacht krijgt, en daarmee ook hoe lang de massage zal duren. In de massage worden diverse technieken gebruikt, afhankelijk van wat nodig is. Op deze website staan dan ook niet alle verschillende deelmassages genoemd. De prijs hangt vooral af van de tijdsduur. De massage zal er per behandeling dan ook verschillend uit kunnen zien.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Mededeling betreffende gezondheids maatregelen

Bij Balinesemassage wordt veel waarde gehecht aan ieders gezondheid. 
Indien u verkoudheid, griep (corona) of andere gezondheidsklachten heeft die zich makkelijk kunnen verspreiden verzoek ik u te wachten met het maken van een afspraak totdat de klachten zijn verdwenen om zo verspreiding te voorkomen.