Holistic pulsing

Holistic pulsing

Herkomst van Holistic Pulsing

Hawaï, de ontdekking van Holistic Pulsing

De oorsprong van Holistic Pulsing ligt in de massagetraditie van Hawaï. Omstreeks 1950 werd de techniek ontdekt door Dr. Milton Trager uit de VS. Behalve arts en natuurgeneeskundige was hij ook bokser, danser en acrobaat. Daardoor was hij sterk doordrongen van het vitale belang van het goed functioneren van gewrichten en spieren.

Dr Milton ontdekte dat door een bepaalde ritmische manier van schudden en zachtjes strekken van het lichaam de gewrichten disfunctionele spanningen loslieten. Tevens merkte hij op dat een vorm van spanning in het lichaam het natuurlijke bewegingsritme blokkeerde. Deze blokkade kon verholpen worden met de schudtechniek die hij tot een behandelwijze ontwikkelde.  De techniek is door diverse artsen en lichaamswerkers doorontwikkeld en heeft de naam Holistic Pulsing gekregen.

Wat is Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een zachte behandelwijze waarbij het lichaam in een natuurlijk ritme in beweging wordt gebracht. Kleine en grotere pulsen stromen als golven door het lichaam. De pulsen kunnen gecombineerd worden met wiegende, rollende en strekkende bewegingen. Je ligt hierbij gekleed op een massagetafel.

Wat doet Holistic Pulsing

Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust. Mede door de zachtheid wordt de noodzaak om weerstand te bieden al snel minder en worden onbewuste spanningen in het hele lichaam losgelaten. De voortdurende beweging raakt al je spieren, gewrichten en cellen, van buiten en binnen, van top tot teen. Het ontspant op veel niveaus, maakt losser en helpt loslaten. Het laat je energie weer stromen.

Voor wie is Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een mooie zachte manier om je zelfbewustzijn te vergroten en ongewenste spanningen en blokkades los te laten. Een diepe ontspanning kan zich van je meester maken. Holistic Pulsing is een laagdrempelige manier om helemaal tot jezelf te komen, even de drukte en stress van alledag en de huidige maatschappij te vergeten in dichter bij jezelf te komen.

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Mededeling betreffende gezondheids maatregelen

Bij Balinesemassage wordt veel waarde gehecht aan ieders gezondheid. 
Indien u verkoudheid, griep (corona) of andere gezondheidsklachten heeft die zich makkelijk kunnen verspreiden verzoek ik u te wachten met het maken van een afspraak totdat de klachten zijn verdwenen om zo verspreiding te voorkomen.