Mededeling betreffende Corona maatregelen

Vanaf 26 juni 2021 zijn de overheidsregels voor COVID19 versoepeld.
Het is echter nog steeds belangrijk wanneer u een reservering maakt, dat u geen verschijnselen van Corona heeft om zo goed mogelijk aan ieders gezondheid te denken.

Welkom in de Wijnlanden

Zuid Afrika's Westkaap - De WijnlandenStellenbosch

Een makkelijk te rijden tocht vanaf Kaapstad brengt u naar de Wijlanden. Overweldigende bergen lijken te waken over een wattendeken van in productie zijnde wijngaarden, elegante Kaap – Nederlandse landgoederen en vreemdsoortige stadjes herbergen top restaurants, hotels en spa’s. Probeer vooral wat van de regionale bekroonde wijn aanbiedingen, wandel door de perfect onderhouden tuinen of verken kunst galleries en antiekwinkeltjes in de met eikenbomen afgebakende straten van de plaatselijke dorpen.

Stellenbosch wijn en etenDe gonzende universiteitsstad Stellenbosch is vernoemd naar de gouverneur van de Kaap, Simon van der Stel. De stad is als het historische centrum van de Wijnlanden omgeven door ongeveer 200 wijnbouwers. Spier’s treetop restaurant biedt een unieke ervaring aan alsmede wereldbefaamde wijnen. Lanzerac, Simonsig, Neethlingshof, Boschendal en Meerlust zijn een must voor wijnproeverijen. Franschhoek, een charmante stad met erfgoed van de Franse Hugenoten is ongetwijfeld het culinaire hoofdkwartier van de stad en oorsprong van van de creative geest van een aantal bekende koks.

Afgebakend met een imposante achtergrond van het Helderber gebergte, ligt Paarl vredig ingebed tussen wijngaarden, volgeladen met het beste dat de oogst te bieden heeft. Geniet van gourmet maaltijden, met liefde bereid door ervaren koks en geserveerd in welige tuinen of stijlvolle restaurants. Proef lokale wijnen en bezoek de kelders van welbekende wijnboerderijen. De Wijnlanden laten u achteruit stappen, weg van het hectische leven van de moderne tijd en laten u genieten van de meer verfijnde dingen van het leven op enkele van de meest prachtige en vredige locaties die dit land te bieden heeft. Het ‘Roofvogel en Cheetah rehabilitatiecentrum’, de Vlinderwereld en museums en plekken van historische waarde kunnen deel uitmaken van uw bezoek aan de wijnlanden.