Mededeling betreffende Corona maatregelen

Vanaf woensdag 3 maart 2021 is het weer mogelijk een reservering te maken.
Wanneer u een reservering maakt is het belangrijk dat u geen verschijnselen van Corona heeft, zoals in de richtlijnen van de overheid is vastgelegd.

Reisinformatie Vietnam

Algemeen

Vietnam is een republiek in Zuidoost-Azië. Met een totale oppervlakte van 330.000 km2 is Vietnam bijna acht keer zo groot als Nederland. Het land grenst in het noorden aan China, in het noordwesten aan Laos en in het zuidwesten aan Cambodja. De totale kustlijn is meer dan 2500 km lang. Tot het grondgebied van Vietnam behoort ook een keten van duizenden eilandjes. Er zijn diverse mogelijkheden voor toerisme, en met name zijn er diverse mooie steden te bezoeken

Landschap

Vietnam Hoa Lu Tam

Ongeveer 75% van het land bestaat uit bergen en heuvels. In het bergachtige noorden of Bac Bo ligt tevens de grote dichtbevolkte delta (ca. 15.000 km2) van de Song Hong, de Rode Rivier. Midden Vietnam of Trung Bo heeft een smalle kuststrook die overgaat in een bergketen, Truong Son, met bergen die tussen de 1000 en 2000 meter hoog zijn. De kuststrook bestaat uit stranden, lagunen en duinen. Zuid Vietnam of Nam Bo is heuvelachtig. In dit gebied ligt ook de delta van de Mekong rivier met een oppervlakte van 40.000 km2.

Beste reistijd en klimaat

Door de langgerekte vorm van het land zijn er veel klimaatverschillen. Het zuiden is tropisch met een vrij constante temperatuur van rond de 30⁰C. Het noorden is subtropisch, en boven de 2000 meter heerst zelfs een gematigd klimaat.

De beste reistijd voor een reis naar Vietnam is van december tot en met februari. Vanaf maart begint in het noorden de regentijd, terwijl in het zuiden maart en april erg warm zijn. In het zuiden begint de regentijd vanaf mei. De regentijd duurt tot aan oktober, waarna in het zuiden nog een periode van warmte aanbreekt en in het noorden een aangenaam tot warm klimaat heerst tot december.