Mededeling betreffende Corona maatregelen

Vanaf woensdag 3 maart 2021 is het weer mogelijk een reservering te maken.
Wanneer u een reservering maakt is het belangrijk dat u geen verschijnselen van Corona heeft, zoals in de richtlijnen van de overheid is vastgelegd.

Reisinformatie Oeganda

Algemene informatie

Uganda (Oeganda) ligt in Afrika, en grenst aan Soedan, Kenia, Tanzania, Congo-Kinshasa en Rwanda.

Oeganda natuur

In 1962 werd het land onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad van Uganda is Kampala. Andere grote plaatsen zijn: Entebbe, Lira, Mbale en Soroti. Er zijn vele wildparken in Uganda. Deze wildparken bestaan grotendeels uit tropisch regenwoud en er leven o.a. olifanten, giraffen, nijlpaarden, buffels en chimpansees. In het zuiden van het land ligt het Victoriameer waar o.a. nijlpaarden en circa 250 verschillende vissoorten voorkomen. Uganda staat verder bekend om de vriendelijkheid van de bevolking, de vele vogelsoorten en de productie van bananen. De officiële talen in Uganda zijn Engels en Swahili.

Klimaat

Uganda heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 25 graden. In het noorden is het circa 5 graden warmer en in het westen circa 5 graden kouder. Voor het actuele weer in Uganda kijkt u op Weeronline

Landschap

Uganda staat bekend om de vele wildparken. Deze wildparken bestaan grotendeels uit tropisch regenwoud en is de leefruimte van o.a. olifanten, buffels, nijlpaarden, giraffen, nijlpaarden en chimpansees. In het zuiden van het land ligt het Victoriameer waar circa 250 verschillende vissoorten en o.a. nijlpaarden voorkomen. Uganda staat verder bekend om de vriendelijkheid van de bevolking, de productie van bananen en de vele vogelsoorten.

 

Kentallen Uganda

   
Hoofdstad : Kampala
Oppervlakte : 241.038 km²
Aantal inwoners : 32.370.000
Regeringsvorm : Republiek
Belangrijkste luchthaven : Kampala, Entebbe
Overige luchthavens    
Vliegafstand tot Amsterdam : 6.317 km
Vliegduur vanaf Amsterdam : ca. 8 uur
Klimaat : Tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 25 graden. In het noorden is het circa 5 graden warmer en in het westen circa 5 graden kouder.
Reisadvies : Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden.
Voor meer informatie en actuele status zie Minbuza.
Taal : Engels en Swahili zijn de officiële talen in Uganda.
Visa vereisten : informeer bij de ambassade, over het algemeen weinig problemen met een Nederlands paspoort