Mededeling betreffende Corona maatregelen

Vanaf 26 juni 2021 zijn de overheidsregels voor COVID19 versoepeld.
Het is echter nog steeds belangrijk wanneer u een reservering maakt, dat u geen verschijnselen van Corona heeft om zo goed mogelijk aan ieders gezondheid te denken.

Reisinformatie Tanzania

Algemene informatie

Tanzania is een land aan de oostkust van Afrika ter hoogte van de evenaar. Het land is vooral bekend om zijn weelderige natuur. Het land kent veel verschillende natuurlijke kenmerken. De  contrasten zijn het duidelijkst te zien gedurende het regenseizoen. De meeste droge vlaktes beginnen op te leven en het dierenleven krijgt een boost. Veel gevogelte trekt in dit seizoen vanuit de hele wereld naar de gebieden in Tanzania.

Tanzania Wildlife & Landscape

Landschap

Tanzania kent vele verschillende landschappen. Zo heeft het  land vele bergachtige gebieden, maar kent het ook grote hoogvlaktes. Het land grenst in het oosten aan de Indische Oceaan. Aan de oostkant van het land zijn ook prachtige stranden te vinden. De warme golfstroom voor de kust van het land zorgt er voor dat deze stranden zeer aangenaam zijn.

Beste reistijd

Het land is gedurende het hele jaar mooi. Dit zorgt er voor dat het land het hele jaar goed toegankelijk is voor toeristen. In het noorden van het land kent een regenseizoen. Het is dan niet verstandig om op safari te gaan. In zuidelijk Tanzania wordt aanbevolen om tussen mei en oktober op reis te gaan.

Weer en klimaat

De verschillen tussen noord en zuid zijn duidelijk te onderscheiden zo kent het noordelijke deel een regenseizoen gedurende het tweede kwartaal van het jaar. De temperaturen zijn hier iets lager dan in de zuidelijkere streken. Het zuidelijke deel van het land kent geen regenseizoen maar heeft wel een kenmerkend een periode dat het wat meer regent. Dit vindt plaats gedurende het eerste kwartaal van het jaar.