Mededeling betreffende Corona maatregelen

Vanaf woensdag 3 maart 2021 is het weer mogelijk een reservering te maken.
Wanneer u een reservering maakt is het belangrijk dat u geen verschijnselen van Corona heeft, zoals in de richtlijnen van de overheid is vastgelegd.

Reisinformatie Indonesie

Indonesië

Indonesië is een land met de grote verscheidenheid aan landschappen en aan mogelijkheden. Het landschap is diverse door de vele vulkaanuitbarstingen in het verleden en kent vele kraters en (soms nog werkende) vulkanen. kaart Indonesie Het land ligt op de evenaar wat het een tropisch klimaat geeft. Indonesië kent dan ook geen zomer of winter, maar wel natte en droge tijden. De regentijd is vanaf ongeveer eind november tot eind februari.

Indonesië bestaat uit 17.508 eilanden en is enorm uitgestrekt. Het eiland Sumatra alleen al heeft een lengte van ongeveer 1800 kilometer. Doordat het land zo groot is bestaat de oorspronkelijke bevolking uit meer dan 100 verschillende volkeren met elk toch een eigen cultuur en hun eigen gewoontes. Daarnaast is het land vanaf 1602 tot 1949 onder Nederlandse invloed geweest, De Nederlandse invloed is op vele plaatsen duidelijk herkenbaar. Hoewel de diverse volken verschillende talen spraken is er uiteindelijk toch één officiële taal voor het hele land: 'Bahasa Indonesia', en als tweede taal geldt vooral Engels.

Privé rondreizen naar Indonesië

Rijstveld Bali

Venture travels organiseert privé rondreizen naar Azië, waaronder ook naar Indonesië. Door de veelzijdigheid is het land uitemate boeiend om te bezoeken. Veel gemaakte reizen zijn rondreizen op het eiland Sumatra, combinaties van een rondreis over Java met een aantal dagen ontspanning op Bali. Bali leent zich heel goed om een relaxvakantie te houden, het biedt een grote verscheidenheid aan hotels, van eenvoudig tot zeer luxe.

Ook grotere combinatiereizen worden regelmatig gedaan zoals een rondreis op een deel van Sumatra, daarna een rondreis over Java, Bali en eventueel Lombok. Een dergelijke reis duurt minimaal drie weken.

Maatwerk rondreizen

U kunt één van de aangeboden rondreizen kiezen, één van de aangeboden rondreizen met uw eigen uitbreidingen of aanpassingen, of helemaal zelf uw route bepalen. Voor de maatwerk rondreizen kunt u een aanvraag doen door het offerteformulier in te vullen.

Bekijk hier een korte video over Indonesie.