Mededeling betreffende Corona maatregelen

Vanaf 26 juni 2021 zijn de overheidsregels voor COVID19 versoepeld.
Het is echter nog steeds belangrijk wanneer u een reservering maakt, dat u geen verschijnselen van Corona heeft om zo goed mogelijk aan ieders gezondheid te denken.

Melukat bij Pura Tirta Empul

Pura Tirta Empul

Pura Tirta Empul

Pura Tirta Empul, ofwel de Heilig Water Tempel, is een Hindoeïstische tempel op Bali. De tempel werd gebouwd in 926 ten tijde van de Wrmadewadynastie. De tempel is bekend vanwege het heilige water dat uit de nabijgelegen bron komt. Het water wordt gebruikt voor reinigingsrituelen, Melukat. Het water komt vanuit de bron in een kristal-helder bad in de tempel en spuit uit de 30 fonteinen in de twee heilige zuiveringsbaden. Elke fontein heeft een betekenis en zuivert een bepaald deel van het lichaam en de ziel. Gedurende het Melukat ritueel worden meestal alle fonteinen gebruikt, behalve twee. Deze twee zijn bedoeld voor reiniging van de overledenen en worden niet gebruikt door de levenden die het Melukat retueel ondergaan. Het water is afkomstig van de plaats waar de rivieren op Bali samenkomen die worden gevoed door de heilige bron. Het water stroomt verder door de heilige tempel waarna het de gewassen in de omgeving voorziet van water.

Melukat

Melukat is het ritueel om het lichaam te reinigen van negatieve elementen door het lichaam te wassen in het heilige water, zowel spiritueel als fysiek, van het huidige leven als ook van vorige levens. Tijdens de ceremonie kan een Mangku, een Balinese Healer, de sessie ondersteunen door de handpalmen, de naam en de chakras te bestuderen. Hierbij maakt hij een evaluatie van de huidig onbalans in het lichaam en van die van vorige levens (Karmas) die gezuiverd moeten worden.

Melukat is niet alleen open voor degenen die het Hindoe geloof aanhangen, maar voor iedereen die behoefte heeft hier aan deel te nemen. Het doel is te komen tot een goede balans in voor lichaam en ziel om zo beter te functioneren in het leven.