Mededeling betreffende Corona maatregelen

Vanaf 26 juni 2021 zijn de overheidsregels voor COVID19 versoepeld.
Het is echter nog steeds belangrijk wanneer u een reservering maakt, dat u geen verschijnselen van Corona heeft om zo goed mogelijk aan ieders gezondheid te denken.

Welkom in Klein Karoo: Droog maar vruchtbaar.

Zuid Afrika Klein KarooOp enige afstand van de drukte van de stad ligt het gebied Klein Karoo. De plaats van weinig water dat is de betekenis van het Khoi Khoi woord 'karoo'. U bevindt zich dan ook in een halfwoestijngebied. De Kleine Karoo ligt ingesloten tussen vier bergketens: de Langebergen, Swartbergen, Outeniquabergen en Kamanassiebergen. De streek kan droog zijn, maar tegelijkertijd is de grond vruchtbaar. Dit gebied bestaat uit woestijnvlaktes, imposante bergpassen en verrassend mooie oases. In combinatie met prachtige luchten vormt het landschap een schilderachtig plaatje. De boerenbevolking is zeer gastvrij, en de aanblik van de grillig gevormde stadjes en weidse ruimten is zeer aantrekkelijk. Stadjes als Montagu, Calitzdorp, De Rust en Oudtshoorn bieden speciale lokale gerechten, kunst en nijverheid, en historische schatten. 

Route 62 is de langste wijnroute van het land. Langs de route liggen excentrieke historische kleine dorpjes, waar boerenbevolking woont, en fruit- en wijnproducenten gevestigd zijn. De route biedt een van-de-gebaande-paden blik in het leven van de bevolking die in de meer afgelegen gebieden van de Kaap woont. De charme van het gebied uit zich in de volmaakte rust en de nietigheid van de dorpjes. Indrukwekkende bergpassen zoals de Swartberg, Mitchell’s en Prince Alfred’s Pass lopen dwars door het gebied en bieden panoramische vergezichten vanaf de kronkelende weggetjes. Zuid Afrika Klein Karoo locatie

Breng zowel een bezoek aan de ondergrondse kalksteen- en druipsteengrotten van de Cango Cave, als aan een struisvogelboerderij in Oudtshoorn. Oudtshoorn staat bekend als het grootste gebied met struisvogelboerderijen ter wereld. Dit gebied kent een lange historie van het houden van struisvogels. Op de Cango Wildlife Ranch worden bedreigde diersoorten gefokt, en kunt u door mensen opgevoede cheetah’s van zeer nabij bekijken. Andere activiteiten in dit gebied zijn bezoekjes aan de bevolking, een bezoek aan de gedomesticeerde meerkat kolonie, en diverse sportieve uitstapjes zoals mountainbiken, bergbeklimmen, ballonvaren, grotwandelingen en abseilen.

(fotocredits: South Africa tourism)