Mededeling betreffende Corona maatregelen

Vanaf 26 juni 2021 zijn de overheidsregels voor COVID19 versoepeld.
Het is echter nog steeds belangrijk wanneer u een reservering maakt, dat u geen verschijnselen van Corona heeft om zo goed mogelijk aan ieders gezondheid te denken.

Welkom in Kaapstad..

Kaapstad: Kleurige historie

Kaapstad Tafelberg sunset

Schilderachtig mooi is Kaapstad een verrassende mengeling van trendy moderne en traditionele elegantie. Kaapstad is een prima uitvalsbasis voor een rondreis in de omgeving, de wijnlanden, de tuinroute of een tocht richting Johannesburg en Kruger park.

Prestigieuze hotels, diners van wereldklasse en prachtige doorkijkjes gaan naadloos samen met dynamische studenten voorsteden en een bruisend nachtleven. Maleise en Afrikaanse invloeden zijn duidelijk terug te zien in de keuken, tradities en amusement terwijl de architectuur een sterke Nederlandse, Duitse en Engelse smaak verraadt. Eigentijdse kunst wordt trots tentoongesteld in een diversiteit van galleries en moderne boutique hotels, wijnbars en proeflokalen voor cognac presenteren zich op de modieuze set. Voor de gefortuneerden kan het beste in opera, ballet, drama en muziek worden genoten in stijl.

Na een korte boottocht naar Robben eiland, zo’n zeven kilometer vanaf de haven van Kaapstad, kunt u een gevoel van uitzichtloosheid ervaren in de gevangeniscel waar de meest geliefde legende van Zuid Afrika, Nelson Mandela, 27 jaar heeft doorgebracht onder zware arbeid. Het is maar moeilijk voor te stellen hoe iemand uit al deze ellende ooit heeft kunnen uitstijgen tot de meest iconische en bevlogen leider van het gebied. Een spannende tocht in een kabelbaan naar de tafelberg biedt u prachtige uitzichten over de ‘moederstad’. Andere attracties zijn onder andere het Cultuur Historisch Museum, het Kasteel van Goede Hoop en de wereldberoemde Kirstenbosch Botanische tuinen.

De Lokale ambachtsmarkt van Greenmarket Square en de kleurige Kaaps Maleise gebouwen van Bo-Kaap voegen een gevoel van authenticiteit toe aan uw reis, waar bruisende restaurants, bars en clubs in Long Street komen tot leven als het donker wordt. Wandel wellicht rond bij de Victoria-en Alfred waterkant, een in bedrijf zijnde haven en centrum van entertainment en mogelijkheden om te winkelen.

Kaapstad Robbeneiland