Mededeling betreffende Corona maatregelen

Vanaf 26 juni 2021 zijn de overheidsregels voor COVID19 versoepeld.
Het is echter nog steeds belangrijk wanneer u een reservering maakt, dat u geen verschijnselen van Corona heeft om zo goed mogelijk aan ieders gezondheid te denken.

Welkom in Bogor

Bogor: van oude welstand naar wereldberoemde plaatsBogor kebun raya

Bezoek aan de Botanische tuinen in Bogor

Buitenzorg was de residentie van de gouverneurs-generaal van Nederlands-Indië. In 1817 werd daar door dr. Caspar Georg Carl Reinwardt een botanische tuin, tevens proefstation, gesticht, 's Lands Plantentuin te Buitenzorg'. In vijf jaar tijd wist hij er 900 verschillende planten bijeen te brengen.

De paleistuin van de gouverneur-generaal grensde aan 's Lands Plantentuin, zodat het leek of beide gronden in elkaar overliepen. Na de soevereiniteitsoverdracht werd het paleis in wat nu Bogor heette, de residentie van de Indonesische president Soekarno en de Plantentuin werd omgedoopt tot "Kebun Raya Bogor".De Kebun Raya Bogor is de oudste en nog steeds meest vooraanstaande botanische tuin van Indonesië, met een oppervlakte van 87 hectare.

Bogor paleis

Belangrijkste trekpleister van Java

Gelegen midden in het centrum van Bogor, is de plantentuin een belangrijke toeristische trekpleister van de stad en zelfs van geheel Java. De Kebun Raya Bogor is thans een van de vier Kebun Raya Indonesia die deel uitmaken van het Indonesisch Instituut van Wetenschappen. De overige drie tuinen zijn: Kebun Raya Cibodas, Kebun Raya Purwodadi en Kebun Raya Bali. De botanische tuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conservation International, een non-profitorganisatie die botanische tuinen samen wil brengen in een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten.

Veelzijdig Bogor

Naast de beroemde tuinen kent Bogor nog diverse bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan het Kujang Monument, het Bogor Zoölogisch museum, het museum van Ethnobotany dat de relatie legt tussen de Indonesische etnische culturen en de plantenkunde (botanie). Of bezoek de Nangka waterval, of Pembela Tanah air museum. U ziet, te veel om op te noemen en eigenlijk komt u al snel tijd tekort in dit voormalig en hedendaags luxe oord.